SERAMiK KAPLAMA

Dünya'nın en büyük uçak şirketlerinden birisi olan Boeing'in uçakları için istediği 250°C yüzey ısı testi, 1.300 saatlik tuzlu su testi yanında 600 kilometreyi aşan rüzgar hızına dayanıklılık testi gibi 20 noktada metal yüzeylerde aşınma ve yıpranma testlerini geçen ilk ve tek seramik kaplama ürünü olan Xzilon Türkiye'de sadece CBK Exclusive Detailing noktalarında uygulanmaktadır.

Xzilon Seramik Kaplama çok özel formülü ve moleküler yapışma sağlayan içeriği ile geleneksek boya korumalarla kıyaslanamayacak bir üründür. Wax olmadığı için yüksek sıcaklıklarda deforme olmaz, aynı zamanda silikon ya da teflon bazlı da değildir.

Öncelikle uçaklar için üretilmiş olan Xzilon, aynı teknoloji ile otomobiller için de üretim yapmıştır.

Xzilon Seramik Kaplama ön çalışmaları yapılmış (temizleme, parlatma ve koruma aşamaları tamamlanmış) yüzeylere uygulanır ve parlatılmış olan otomobil yüzeyinin uzun süre bu parlaklığını tüm dış etkenlere karşı koruma altına alır.

Xzlion Seramik Kaplama özel formülüyle uygulama yapılan yüzeye moleküler yapışma sağlar, oluşturduğu özel tabaka ile 205°C sıcaklık yanında, çamur, balata tozu, böcek yapışması, tuz gibi dış etkilere karşı otomobil yüzeyini korur.

Seramik Kaplama Araç Bakım sektöründe son dönemde üzerinde en çok tartışılan ürünlerden birisidir. Özellikle belirtilmelidir ki kritik noktalara dikkat edilerek yapılan bir seramik kaplama uygulamasının otomobile faydası çok büyüktür.

Seramik Kaplama ile ilgili kritik noktalar neler?

Seramik kaplama mutlaka iyi ürünler ile hazırlanmış (reçineleri, ziftleri temizlenmiş, çizikleri, hareleri giderilmiş) bir yüzeye uygulanmalıdır. Aksi takdirde otomobil yüzeyindeki bu olumsuzluklar koruma altına alınmış olur. Bu nedenle kullanılacak seramik kaplama ürünü kadar yüzey hazırlama ürünleri de büyük önem taşır.

Seramik kaplama ile birlikte boya yüzeyinde sert bir tabaka oluşturulmaktadır. Fazla sertlik boya yüzeyinde çatlama yapabilir. Bu nedenle kullanılacak ürünün kalitesi ve içeriği büyük önem taşır. Alman üreticiler boya yüzeyinde 0,06 mm kalınlığının üzerindeki bir kalınlığın boyaya zarar verebileceğini belirtmiştir.

Dikkat edilmesi gereken ya da kafa karışıklığı yaratan bir diğer konu da sertlik dereceleridir. Boyanın çizilmeye karşı direncini hesaplayan ve Wolff Wilborn sertliği olarak adlandırılan bu sistem farklı sertlikteki kalemlerin boya yüzeyinde 45° açı ve 7,7 Newton güç ile hareket ettirilmesi sonrasında boyaya zarara veren en yumuşak sertlikteki kalemin derecesi ile bulunur.

2H,4H, 6H, 9H değerleri yapılan işlemin sertlik derecelerini belirtir. Yüksek sertlik derecelerine ulaşmak için seramik kaplama ürünü kadar boyanın sertlik derecesi de önemlidir. 2H sertliğindeki bir boyayı en fazla 4H sertliğe ulaştırmak mümkün olabilecektir.

Seramik kaplama amatör kullanıcıların yapabileceği bir uygulama değildir. Steril bir ortamda profesyonel kullanıcılar tarafından yapılmadır.

© CBK Garage - Exclusive Detailing